Olympic World Library

Sport brengt ons bij elkaar! Niemand ontgaat het deze weken, de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang. De Winterspelen duren tot en met 25 februari 2018. We kunnen ondermeer genieten van langebaanschaatsen, alpine skiën, snowboarden, biatlon, bobsleeën, ijshockey, rodelen,  shorttrack en nog een aantal andere winterse sporten.  

Prachtig beeldmateriaal en vele gegevens en documenten blijven er straks over uit deze periode. Gelijk zoals dat er ook is van eerdere spelen. Wie belangstelling heeft voor dit materiaal kijkt ondermeer op de site van Olympic World Library. De bibliotheekcatalogus en het informatieportaal voor Olympische kennis. Je vindt er alle officiële Olympische publicaties, veel boeken, artikelen en proefschriften uit de hele wereld. Daarnaast diverse linkjes naar andere sites die iets over de Olympische spelen te melden hebben. En voor wie het allemaal nog niet genoeg is, er is ook nog een heuse Facebook-pagina van deze organisatie beschikbaar.

Het Olympic Studies Centre of wel het OSC dat dit allemaal mogelijk maakt is gehuisvest in Lausanne (Zwitserland). Mocht je er dus in de vakantie in de buurt zijn, het is misschien nog wel een bezoekje waard.

Iets dichter bij huis vind je Olympisch erfgoed op de site van NOC*NSF. Het materiaal dat daar te vinden is gaat terug tot begin vorige eeuw. Ook kun je voor de oudere archieven en vele publicaties van NOC*NSF  terecht in het Nationaal Archief in Den Haag.

Wil je dus niet alleen nu genieten van de Olympische spelen maar ook nog eens terugkijken naar vele mooie momenten en herinneringen uit eerdere tijden, bezoek dan zeker eens onderstaande sites.
Al is het alleen maar om het gevoel van Pyeongchang nog even vast te houden.

https://library.olympic.org/Default/accueil.aspx
https://www.olympic.org/olympic-studies-centre
http://www.olympischsporterfgoed.nl/homepage
https://www.facebook.com/OlympicStudiesCentre/